About Me

My photo
Haffizz Zakaria, 25, holds a Degree in Civil Engineering (Hons) from UiTM, Malaysia. A full time photographer with Third Xenon Photography; official photographer for Extreme Tough Fitness Centre in Semenyih, Selangor; part-time nasyeed instructor with Al - Fursan, nasyeed group from SMK(A) Pahang. Been working as civil engineer and project manager in various companies. Now aiming for something new in his life.

Sunday, August 3, 2008

m.a.L.u

aper lagi yg leh di terangkan dengan maksud perkataan yang jadik tajuk post aku nih? ntah lar.. korang pn tau kan.. aper maksudnya (unless korang tak berbahasa melayu). yes, malu, satu perkataan yang bermaksud baik dan buruk, bergantung pada penggunaannyer. malu bertempat, malu untuk membuat perkara2 jahat tu baik.. tapi camne kalau 'memalukan', or 'dimalukan'? semua org nk elak kan?.. ntah lar.. korang fikir lar sendiri..

minggu ni takde aper2 yang menarik. aku dah pindah umah, dari umah yang penuh kesialan kepada umah yang agak membuatkan aku happy (hopefully berterusan). aku duk 4 org.. sewa 950.. sakit gak ar.. tapi nk selesa n keselamatan punyer pasal, then duduk je lar. family aku pn kata tak kisah, means aku dah dapat restu untuk duduk, so, better pindah. lagipun dekat ngan uitm nih, nk gi fac aku pn dekat (tiap2 ari aku jalan kaki) hehe..

jap. then aper kaitan dgn tajuk post aku? MALU? ermm..
ntah lar guys..
kalau tak henti2 melakukan kesilapan.. korang tak rasa tu sesuatu yang memalukan ke? kenapa aku berulang kali buat salah, sedangkan aku tau salah tuh leh aku elakkan.. kenapa? sebab aku nih budak kechik? senang org nk permainkan? senang untuk buat silap? mmg lar aku selalu dapat ayat 'ni untuk org dewasa, budak kechik tak leh campur', tpi tu pn dari kawan2 aku n diorg bergurau (and im happy for that).. tp kalau dah kesalahan tu bawa mudarat pada diri aku sendiri.. knp aku terus buat? bila aku nk dewasa? wake up AzraeL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~

aku terlalu mencari jatidiri?
atau memang ditakdirkan sunyi?


aku sangka aku dah jmpe org yg leh bawa aku ke arah yang aku perlukan dalam hidup..

1 comment:

MaMa said...

erm... malu, aku pnah rase difitnah dan dimalukan...