About Me

My photo
Haffizz Zakaria, 25, holds a Degree in Civil Engineering (Hons) from UiTM, Malaysia. A full time photographer with Third Xenon Photography; official photographer for Extreme Tough Fitness Centre in Semenyih, Selangor; part-time nasyeed instructor with Al - Fursan, nasyeed group from SMK(A) Pahang. Been working as civil engineer and project manager in various companies. Now aiming for something new in his life.

Sunday, August 3, 2008

SE.ORANG

aper yg korang rasa kalau korang berjalan seorang diri di tengah2 bandar yg besar cam kl?
tak tau maner nk dituju, takde siapa yang meneman..hanya mengikut kaki melangkah.
pnah ke?
aku bukan setakat penah, tp banyak kali.. boleh kata setiap hujung minggu..
sejak aku duk kat shah alam nih lar..
bukan takde kawan, tapi takde saper nk ikut. ye lar. berjalan tanpa arah tujuan, takde duit, takde kerja.. saper nk ikut aku wat kerja giler..
but aku buat jugak..
sebab bg aku ni satu cara aku nk release tension, and sebab tu aku jalan sorang2.. aku leh tuju maner2 jer aku nk gi, aku leh fikir aper2 jer yg aku nk fikir..
ada org kata bahaya, lagi2 budak kechik mcm aku nih.. takut kena pau, kena rompak, culik, or worst..
tp nk wat camne..
selain beribadat, mengadu kt tuhan masalah aku, aku rasa ni lar yg paling best aku leh buat..
aku pasang mp3, kuar rumah, terus melangkah..
bas? cab? lrt? monorel? ok jer.. ye lar.. aku bukannyer ader transport. so jalan je lar.. sebab tu org ckp kt aku bahaya, sebab aku jalan kaki,laen lar kalau aku ader transport..

tp berjalan tu lagi best.. aku melangkah di atas bumi tuhan, dan hakikat yang rezeki-Nya ada di mana2, dan selagi tawakkal aku masih merealiti, selagi tu aku akan selamat di bumia-Nya..

aper lagi yang aku leh lakukan..
sebab aku takde teman nk bercerita

1 comment:

MaMa said...

ye... aku setuju sgt ngan ko... sorang2 senang je nak wat cter... wat hal sndri kan...