About Me

My photo
Haffizz Zakaria, 25, holds a Degree in Civil Engineering (Hons) from UiTM, Malaysia. A full time photographer with Third Xenon Photography; official photographer for Extreme Tough Fitness Centre in Semenyih, Selangor; part-time nasyeed instructor with Al - Fursan, nasyeed group from SMK(A) Pahang. Been working as civil engineer and project manager in various companies. Now aiming for something new in his life.

Monday, February 9, 2009

Sg Gabai!!!~

wahhhhhhhh. akhirnya dapat gak aku mandi air terjun!!~ syok giler ngan Sha and the geng ( my wives!~ ha ha ha). yg bestnye, aku dua org je hulubalang, yang lg 10 semua puteri2 hahaha..
ahad ari tu.. 8hb Feb kitorg plan nk piknik di air terjun sg Gabai. mula2 aku pn tak tau ler Sg. Gabai tu kt ner haha. tp ikut je budak2 ni. ruper2nye kat hulu langat. so awal pagi ahad tu aku bgn, coz da terbiasa bgn awal.. dlm kul 8 (awal lar sgt). aku pn lepak je lar men internet. planning nye nk gi kul 11 lebih coz dak2 lain ade test Geotech pagi tu. aku ngan Sha takde test coz lain2 kelas. so aku pn rilex je men tenet. kul 1030 baru mandi he2.
dah siap mandi dalam kul 11 camtu aku pn get ready je lar nk bertolak coz anytime je diorg leh sampai. bukan takleh nk sms masalahnye tempat aku kat Pusat KomerSIAL nih line tepon mcm SIAL gak. nyusahkan betul. klu duk dlm bilik, terus tak dapat line. no network katanya..
so duk je lar tunggu
tunggu punyer tungguu... last2 sampai kul 1230!!~ , bengang tul aku adehh..
ape lama benor puteri2 ni bersiap. penat aku tnggu, tapi nasib baik sampai gak diorg akhirnye...

so bermulalah perjalanan ke sg Gabai yg aku tak tau kt ner (mmg lar tau kat ulu langat, tapi ulu langat pn aku tak tau kt ne). aku duk dlm kelas Wani, duk kat blkg ngn SHa, Z.A duk depan sebelah Wani (Wani drive). dalam keter Aman ade Miza, Wani lg sorg n Axera. satu lg keter Dila drive, dlm tu ade ana, ain and wan..

laju tul Aman bwk keter, penat nk kejar.. asyik hilang je. dah le jalan byk tul (nak dekat 4, 5 plaza tol). penat Z.A jd assistant kat Wani nk hulur duit hehe.

akhirnya.. dalam kul 2 kami sampai gak kat Sg Gabai nehhh.. nk cite pn takde perkataan yg sesuai utk aku gambarkan keseronokkannya.. baik tgk je pic nih ahakz
enjoy!~







TUHAN, BUANGKAN AKU DARI PANDANGANNYA>>

berhenti..
cukup sampai di sini
tiada lagi kata2 yang perlu dituturkan
tiada lagi senyuman yang perlu diukir

berhentilah...
cukuplah sampai di sini
biarkan aku terbang
biarkan aku berjalan

berhenti sajalah...
cukup sajalah sampai di sini
aku penat
aku berhenti

Tuhan, buangkan aku dari pandangannya
buangkan keresahab yang ada, yang pernah berlaku
hilang duka, cairkan nestapa
sulamkan rindu aku utkMu
hanya Kau cinta yang satu
tiada tempat lain utk mengadu

Thursday, February 5, 2009

LUPER BIRTHDAY KAWAN

ntah camne, aku leh tak tau 5hb 2 nih birthday Ayien.. :( biler bukak fs baru ternampak birthday reminder. ish2, ayien, sorry tau lmbt wish adeh.. yg budak2 lain lak apsal la tak ingatkan aku birthday ayien.. adoyai.. rasa bersalah sgt. birthday kott.. antara benda penting. tp takpe lar. yg penting dah wish.. now tgh fikir adiah ape nk bg.. ayien ske ape eh (?)