About Me

My photo
Haffizz Zakaria, 25, holds a Degree in Civil Engineering (Hons) from UiTM, Malaysia. A full time photographer with Third Xenon Photography; official photographer for Extreme Tough Fitness Centre in Semenyih, Selangor; part-time nasyeed instructor with Al - Fursan, nasyeed group from SMK(A) Pahang. Been working as civil engineer and project manager in various companies. Now aiming for something new in his life.

Friday, March 6, 2009

ReJuVEnaTE n refReshiNG

akhirnye setelah 5 jam duk dlm bas, sampai gak aku kat muadzam shah yg tercinta nih. amaaat penat, 5 jam lor dlm bus, tp nasib baik tak boring, coz dalam bus leh lak duk sebelah Kak Mus. ish2.. dlm ramai2 org n byk2 tahun, leh lak terjumpa Kak Mus nih. dah laMa aku rasa.. dlm 6 tahun kot. Kak Mus nih senior aku masa aku skool dulu. waktu tu kitorg rajin menconteng dinding2 skool (mural hehe). die mmg bruTal. aku ingat time skool je brutal, rupernye sampai skang maintain brutal, dah keje army. adoyai. power ar Kak Mus!~ saluTe!~

dah smpai kat umah, terus salam mak ngan aYah, pastu adik2, kakak, and last my little pRincesS, chaCha. huhu.. rindunye kat budak notty tp gud giRl (gelaran daddy die bg) nih...geram tgk. makin notty. yela.. mungkin sebab die nak dapat adik. aku tak sure lak baby boy ke baby guRL, tak tanya lg kt akak aku, yg pasti, aku pNh mimpi yg adik die nnt baBy boy. siap ade nama dlm mimpi tu.. namanya Joey. hahaha.. ntah ape merepek aku mimpi camtu. tp syok gak. pagi esk ar baru tanya akak aku hehe..

dah siap2 kemas, mandi, aku gi makan kat dapur. bestnyer.. mak aku masakkan nasi hiMpiT. fav aku tuh!~ lama giler tak mkn. hentam cukup2!....

then duk lepak je tgk tv..
nak on9 takleh..sebab laptop aku masih di kedai. pada sape2 yg tak tahu citer.. meh aku citer. laptop aku dihantar ke kedai kerana dihempas dgn sopan ke jalan raya hehe.. camne leh terhempas ntah. sabar je lar. nasib bEk ade warrAnty. dah call org kedai. die kata dah siap kat kilang, but org kedai tu lom aik lg. mungkin esok kot...
tak kisahlar.. dlm minggu depan dapat lar agaknye.. akak aku tlg amikkan..

ape yg aku nk wat? aku nak gunakan masa yg ade selama 2 hari ni, unTuk susun semula diri aku, cari semula akal fikiran, tenangkan hati, persiapkan diri...
coz tahun ni macam2 tul dugaan.. tak abis2.. lepas satu2 dtg..
tp takpe lar
semua tu ujian dari tuhan.. tuhan sentiasa menguji hamba2Nya

yg pasti.. semoga dua hari selepas nih, aku kembali tau ape yg aku cari..

tak phm?

klu korang tak kenal aku, mmg takkan paham
ahakz

Sunday, March 1, 2009

APA SEBENARNYER YANG AKU CARI?

bila aku asyik berlari mengejar sesuatu
yang aku tau aku takkan miliki,
ape sebenarnyer yang aku pikir?
kenapa aku berlari mengejar
walaupun aku tau aku takkan dapat?

lagi membuat aku sedar
bila aku berlari
tiada siapa pn yang mengejar
kenapa ya?