About Me

My photo
Haffizz Zakaria, 25, holds a Degree in Civil Engineering (Hons) from UiTM, Malaysia. A full time photographer with Third Xenon Photography; official photographer for Extreme Tough Fitness Centre in Semenyih, Selangor; part-time nasyeed instructor with Al - Fursan, nasyeed group from SMK(A) Pahang. Been working as civil engineer and project manager in various companies. Now aiming for something new in his life.

Friday, September 11, 2009

Kadang Aku Terasa..

Bila aku rasa aku dah jumpe ape yg aku nak, ape yg aku mahu, tiap kali tu lah aku akan sentiasa berfikir, betul ke keputusan aku. Abis semua org aku tanya pendapat, tak kira kecik, besar, tua, muda, lelaki, pompuan.. sebab aku mahukan pendapat dri semua sudut, takleh mengikut kata hati aku saje. Mmg lar org kata, at the end of the day, u must follow ur heart. Tepuk dada, Tanya selera. Tp camne klu selera dah lama hilang, yg tinggal hanya dada? Yg terjerat jerut cuba bernafas dalam air yg kian dalam? Buat pemilik nafas itu makin tenggelam, dalam masalah yg kadangkala diciptanya sendiri?

Aku xbniat mencari masalah sendiri, xde sape nk masalah dtg dlm hidup mereka, but masalah tu, salah satu intipati hidup.. nk x nk kita laluinya, tp camne lak klu tiap2 ari ade mslh? Kita akan mula tertanya2, di mana silapnye.. ape yg dah kite wat salah? Ssh nk cari.. even klu kite da tau ape yg kita salah pn, tetap kita xleh nk undur kan masa utk memperbaikinya, yg leh dilakukan hanyalah cuba utk tidak mengulangi kesilapan tersebut di masa akan dtg..

Aku da jd penat kdg2.. tgk org lain sentiasa happy, dan nasib sentiasa menyebelahi mereka. Ape la yg mereka amalkn, sampai hidup seakan xde masalah? Ye, aku tau, aku xsesempurna mana, utk menikmati kehidupan yg selesa. Tp mm.. ntah la.. aku pn sampai da jd xtau, perkataan ape lg yg aku leh gne utk describe semua yg berlaku kebelakangan ini

Kadang aku terasa, aku dah jumpa dia

Kadang aku terasa, itu bukan dia

No comments: